Kaikki alkaa unelmasta. Nuorella tai vaikka vähän vanhemmallakin voi olla unelma siitä, että hän haluaa laulajaksi. Aloittaminen on kuitenkin hankalaa, sillä nykyaikana kilpailua riittää. Omia musiikkivideoita tehdään YouTubeen, ja Instagram ja Facebook ovat myös keinoja yrittää päästä pinnalle. Joskus tällainen omien videoiden lataaminen nettiin tuottaa tulosta, mutta yleensä laulajaksi pyritään pidemmän polun kautta. Sillä ei ole väliä, millainen oma tausta on. Ei siis tarvita bänditaustaa tai musiikkiopintoja. Riittää, että henkilö osaa laulaa ja kertoa tarinaa.
Musiikkityylin valinta
Musiikkityylin valitseminen on tärkeää, sillä se tulee määrittämään suureksi osaksi sen, millainen artisti tulee olemaan. Myös artistin imagon täytyy olla musiikkityyliin sopiva. Musiikkityyliin sopivia kappaleita voi kirjoittaa joko itse tai ottaa avuksi kokeneemman biisinikkarin. Alkuun on hyvä tehdä muutamia kappaleita, jotka voi sisällyttää levy-yhtiöille lähetettävään demoon. Kappaleet on kuitenkin hyvä harjoitella bändin kanssa niin, että ne onnistuvat täydellisesti. Täytyy muistaa, että levy-yhtiöt eivät ota listoilleen puolivalmiita artisteja, vaan artistin täytyy olla taitava ja valmis lavalle. Tärkeää on myös se, että kappaleet ovat henkilökohtaisia. Kuulijan täytyy todella jäädä kuuntelemaan niitä, eli mitä mieleenpainuvampia kappaleet ovat, sitä paremmat mahdollisuudet artistilla on menestyä.
Omakustanne tai levy-yhtiön kustantama albumi
Suurin osa artisteista saa levy-yhtiöltä rahoituksen albumin levyttämistä varten. Levy-yhtiön kautta äänittäminen sujuukin helposti, sillä levy-yhtiöillä on kontakteja ja studio on varattu valmiiksi artistia varten. Jos yksikään levy-yhtiöistä ei ole ottanut artistia listoilleen, on mahdollista äänittää omakustanne. Omakustanteen kohdalla budjetin on kuitenkin katettava niin äänitys, miksaus kuin levityskin. Toki albumia saa nykyään tunnetuksia esimerkiksi sosiaalisen median kautta. Artistilla voi olla paljonkin fanikuntaa jo ennen ensimmäisen albumin julkaisua. Toki markkinointiin on silti varattava kohtalainen summa rahaa. Mitä laajempaan levitykseen albumi pääsee, sitä enemmän kuuntelijoita sille on mahdollista saada.
Ensiksi on siis järkevää yrittää tehdä albumi levy-yhtiön kustantamana, sillä se on kaikin puolin helpompaa ja taloudellisesti kannattavampaa. Monet artistit ovat joutuneet lähettämään levy-yhtiöille useitakin demoja ennen kuin yksikään on hyväksynyt artistin listoilleen. Yrittäminen siis kannattaa.