• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

johannad.fi

  • Etusivu
  • Tietoa blogista
  • Musiikkikilpailuun osallistuminen

Miten levy-yhtiötä tulee lähestyä?

laulajat yrittävät · 20 toukokuun, 2020

Jokainen aloitteleva artisti miettii usein, kuinka levy-yhtiötä tulisi lähestyä. Yhteydenottoa tulee miettiä tarkkaan, sillä levy-yhtiö ehtii vastaamaan ainoastaan kaikkein kiinnostavimpiin yhteydenottoihin. On myös tärkeää, että artistin ajoitus on oikea. Esimerkiksi kesäloma tai ajankohta juuri ennen joulua tai uutta vuotta ei ole paras aika ottaa yhteyttä. Tärkeää on, että yhteydenotto tapahtuu sellaiseen aikaan, jolloin yhteydenottopyyntö ei huku muiden sähköpostien sekaan. Totuus on se, että suuri osa aloittelevista artisteista pilaa omat mahdollisuutensa joko huonon valmistautumisen tai väärän yhteydenottotavan vuoksi. Mahdollisuuksia saa usein nimittäin vain yhden, vaikka toki levy-yhtiölle voi lähettää useampiakin demoja. Kaikesta tästä johtuen sen ensimmäisen yhteydenoton tulee olla mieleenpainuva.

Musiikki kaiken keskiössä

Levy-yhtiö on kaikkein kiinnostunein musiikista. Ennen yhteydenottoa on siis tärkeää, että artistilla on valmiita kappaleita ja valmis demo, joka kuulostaa hyvältä. Ainakin yhden kappaleista tulisi olla selkeä hitti. Se olisi hyvä kuvastaa artistin esittämää musiikkityyliä täydellisesti. Artistin on syytä kysyä mielipiteitä musiikistaan ulkopuoliselta ja puolueettomalta taholta. Kaikki kritiikki on hyvä ottaa vastaan, sillä kaikesta negatiivisesta voi oppia.

Musiikin lisäksi on tärkeää, että artistilla on valmis imago. Artistin on kyettävä vakuuttamaan levy-yhtiön ammattilaiset siitä, että juuri hän olisi kaiken panostamisen arvoinen. Artisti ei siis tule pääsemään levy-yhtiön listoille, jos hän ei osaa vastata levy-yhtiön esittämiin kysymyksiin. Tällaiset kysymykset käsittelevät esimerkiksi sitä, mistä artisti tulee laulamaan ja mitä teemoja kappaleet edustavat. Myös aikaisemmat keikkakokemukset ovat tärkeitä. Jos artistilla ei ole yhtään keikkakokemusta, on levy-yhtiö hankalassa tilanteessa. Tällöin artisti täytyy nimittäin opettaa keikkailun saloihin. Helpompaa ja levy-yhtiön kannalta vakuuttavampaa kuitenkin on, jos artisti hankkii keikkakokemusta ennen yhteydenottoa levy-yhtiöön. Keikkojen ei missään nimessä tarvitse olla suuria, vaan esimerkiksi paikallinen baari riittää oikein hyvin.

Koska levy-yhtiö joutuu sijoittamaan suuria määriä rahaa valitsemiinsa artisteihin, ovat levy-yhtiöt tarkkana sen kanssa, kenet valitsevat listoilleen. Tärkeintä on, että artisti pystyy vakuuttamaan kaikki musiikin ammattilaiset omista taidoistaan ja siitä, että juuri hänen musiikkinsa ja keikkansa tulisivat myymään keikkapaikat loppuun.

admin

Copyright © 2022. johannad.fi. All rights reserved.